Star Wars på Finse 1222

Snart eksploderer det igjen på Finse. Sheriff-regissør Andreas Frølich står bak VISIT HOTH 2018, som sparker opp døren på vinterferien.

5. mars 1979 tente Lucasfilm lunta på det som skulle vise seg å bli ikke bare et mesterverk, men også en krevende innspilling.

THE EMPIRE STRIKES BACK, de aller aller flestes favoritt Star Wars film, valgte iskalde Finse og Hardangerjøkulen som location for å portrettere slagene på planeten HOTH. De møtte den verste snøstormen på 100 år – sammen med et stort norsk crew av norske, vintervante filmarbeidere. Det ble historisk. For å si det mildt.

VISIT HOTH – feiringen 16. – 18. februar vil by på foredrag fra Lucasfilm art director Alan Tomkins, hundesledetur til location, galaktiske middager, møter med gutta krutt C3PO og R2-D2 samt overraskelser – og det er Sheriff regissør Andreas Frølich som står bak det hele.

“Dette er bare gøy for min del og gir meg utløp for min Star Wars fanboy. Og en hyggelig start på vinterferien! Det hele startet da jeg fant ut at min fars fetter Per Poppe, som er far til regissør Erik Poppe,  hadde designet crew-uniformene på Finse. Deretter slo det meg at hotellet ikke har noe fysisk tilstede som vitner om hva som skjedde. Så ringte jeg daglig leder”, forteller Frølich.

Samarbeidet med Finse 1222 har gjort VISIT HOTH til et årlig arrangement for store og små (men mest store) som elsker kreativitet, virksomme hender, oppfinnertrang og galakser langt, langt borte. I tillegg vil hotellet og Frølich sammen skape et permanent location-museum der, basert på innspillingen i 1979.

Sheriff sponser selvsagt VISIT HOTH 2018 og ønsker at the Force is with Andreas. Always!

Her ser du en filmsnippet fra eventet i 2017:

VISIT HOTH FEBRUARY 2017

Last february we celebrated the production of EMPIRE STRIKES BACK at the HOTH location, Finse 1222. Here´s what happened…!

Posted by Visit Hoth on 30. august 2017